Afgelopen vrijdag hadden we de “33e week afspraak” bij de verloskundige.
In deze week worden de standaard dingen gecontrolleerd maar zal ook gepraat worden over de bevalling… Wat wil je wel en wat wil je niet… dat kan in deze afspraak allemaal aangegeven worden.

Mijn uitzicht als ik naar beneden kijk. Hij ligt links zoals je ziet haha.
Mijn uitzicht als ik naar beneden kijk. Hij ligt links zoals je ziet haha.

Omdat Lotte best lang geleden is natuurlijk, en ik er niet heel veel meer vanaf weet had ik deze keer wel wat vragen…
In 2002 werd er echt geen pijnstiller aangeboden, behalve de “neem maar een paracetamol” toen ik volop in de weeen zat, en dat is nu natuurlijk wel heel anders.

Pijnstiller opties ..

De ruggenprik!

Epidurale ruggenprik

Bij de epidurale ruggenprik wordt er een katheter ingebracht tussen de ruggenwervels waar een verdovend middel mee wordt ingebracht. Tussen de ruggenwervels lopen zenuwen die pijnprikkels van de baarmoeder en de bekkenbodem doorgeven. De ruggenprik legt deze zenuwen plat, waardoor je de pijn van de weeën veel minder voelt. Je hebt dan wel nog controle over de spieren in je onderlichaam.

Na ongeveer een kwartier begint de ruggenprik te werken. Wanneer het tijd is om te persen, wordt er minder van de verdovende vloeistof toegediend zodat je beter kunt aanvoelen wanneer het tijd is om te persen.

Dit is mijn eerste keuze. Ik hoop op tijd in het ziekenhuis te zijn om de ruggenprik te kunnen krijgen. Ik wil dit keer heel bewust mijn bevalling mee maken en door de pijn bij de bevalling van Lotte weet ik er echt niets meer vanaf. Ik weet alleen dat alles vreselijk zeer deed en dat ik onwijs moe was na 3 nachten geen oog dicht kunnen doen.

Bij een ruggenprik heb je natuurlijk ook voor en nadelen, medische nadelen, lage bloeddruk, moeilijk ademen, etc….
Maar 1 van de nadelen in het algemeen is dat je hem niet meer krijgt als je meer dan 7 cm ontsluiting hebt…
Dan zou ik eventueel kunnen kiezen voor Remifentanil….

Remifentanil, Het “pijnpompje”

 Remifentanil is een morfine-achtig medicijn dat sneller, korter en sterker werkt dan pethidine.
Toediening van remifentanil gebeurt door middel van een infuus. Door dit infuus krijg je continu een lage dosering van het middel toegediend, die de pijn van de weeën dempt. Verder kan jij door middel van een pompje jezelf een extra dosis geven. Met een druk op de knop onderdrukt een golf remifentanil de pijn van een wee.

Mocht de ruggenprik zijn werk niet doen, of niet meer kunnen ga ik hier waarschijnlijk voor… enige nadeel is dat ik er dan misschien niet helemaal bij ben, en dat is juist wat ik wél wil… dus daar moet ik even over nadenken.
En ach, misschien valt het dit keer wel allemaal mee en heb ik het helemaal niet nodig! 😉

33 weken en 3 dagen!
33 weken en 3 dagen!

Bloeddruk en Ligging : 

Mijn bloeddruk was weer helemaal prima, netjes 120/70, baarmoeder was netjes gegroeid en #BabyHols ligt recht naar beneden voor mijn bekken, klaar om in te dalen!

Nu heb ik de afgelopen 2 weken al flink wat harde buiken gehad en korte indalingsweeen dus dat zal niet heel lang meer duren voor hij vastligt.

3 Maart is de laatste groeiecho gepland, en die word dan meteen gecombineerd met de liggingsecho. Normaal gesproken met 35 weken, bij ons toevallig met 34.
En dan is het afwachten tot onze kleine man er uit wil komen!
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

De Facebook tag, maar dan hier? [3 dingen........]
Facebook Pagina!?
De ultieme manier om te besparen op shampoo
Share

2 Comments on Zwangerschapsupdate : week 33

  1. Spannend! Het einde komt in zicht. Enne wie weet lukt het je wel zonder pijnstilling! Wel goed dat je erover na hebt gedacht, dat had ik ook gedaan voor mijn bevalling. Toch was ik stiekem extra trots dat ik het niet nodig had, maar het is heel fijn dat het er is voor vrouwen die het wel nodig hebben. Zeker van gebruik maken op zo’n moment dus!
    Angela – Mama met passie recently posted…10 redenen om borstvoeding een kans te gevenMy Profile

    • Nou we zien idd op dat moment wel of het nodig is of niet!! heb me iig voorgenomen niet “zomaar” vreselijk veel pijn te lijden terwijl pijnstillers aanwezig zijn hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge