Van de trap af vallen, gepaard met een hoop pijn, extra controles en echos, en de 20 weken echo… hieronder lees je de update van de afgelopen weken.


Ja je leest het goed inderdaad, woensdag eind van de ochtend loop ik naar zolder om Bram zn kleren van het rek te halen, als ik er achterkom dat Michel dat al gedaan heeft draai ik om op de trap en loop naar beneden.
Voor ik het weet glij ik uit, en val ik naar beneden. Ik eindig met mijn ribben op de metalen steun waar normaal gesproken een leuning op ligt….

Ik sta zo snel mogelijk op en zak al snel in elkaar van de pijn, raak benauwd, duizelig, zwart voor me ogen en begin te huilen, waarop Bram ook begint te huilen, want die zat te wachten in zijn bed. Ik loop eerst naar mijn eigen kamer om even te gillen in een kussen, en dan ga ik al snel naar Bram, arme kind is overstuur omdat mama overstuur is… Ik trek hem met moeite uit bed met mijn linkerarm en we zakken samen op de grond. Ondertussen app ik Mies dat ik gevallen ben en ik niets kan… Mijn hele rechterkant doet ontzettend zeer en ook mijn arm doet zeer, voelt zwaar en ik voel alles steeds stijver worden en zeerder doen.

Voor ik het wist was Michel al thuis vanuit het werk en kon hij Bram van me overnemen, die op dat moment lekker op de grond zat te spelen. Mies kleed Bram snel aan en helpt mij ook want mijn rechterarm kan ik moeilijk bewegen.

Toen we beneden zaten begon mijn buik zeer te doen, ik wist zeker dat ik er niet opgevallen was en ging er vanuit dat het alleen spieren waren die ik voelde maar toen maar even voor de zekerheid naar de gynaecoloog gebeld, en kon binnen het uur al terecht.
Mijn schoonvader had de kinderen ondertussen opgehaald, en wij kregen een extra echo. De arts keek goed naar de baby en de placenta of er geen bloedingen in zaten. Mocht ik nou op mijn buik gevallen zijn had ik alsnog een anti d prik moeten hebben. (Omdat we nog niet zeker weten of de baby mijn bloedgroep heeft of niet)

Foto van de 20 weken echo

Al met al viel het allemaal mee, ze raadde me aan paar keer per dag 2 paracetamol te nemen, zodat niet alles stijf werd en we mochten naar huis.

De rest van de week en het weekend bleef ik toch die buikpijn houden en werd er niet gerust op, dit voelde niet als beurse spieren, dus we hebben maandag weer gebeld. En weer mochten we langskomen voor een extra controle.
Omdat ik mijn placenta voor heb voel ik haar nog amper, maar die dagen eigenlijk echt niet op een enkele keer na, plus mijn harde buiken waren toegenomen, dus ik kreeg zowel een gewone echo als 1 om naar de baarmoedermond te kijken. De arts was dan ook snel gerustgesteld want alles was perfect. Al wist ze niet waar de pijn dan vandaan kwam.

De buikpijn werd daarna wel wat minder, het was nog wel gevoelig maar geen pijn, dus uiteindelijk werd ik zelf ook wat geruster.

Foto van de 20 weken echo

Donderdag de 20 weken echo…

Normaal moet ik naar het ziekenhuis omdat mijn echos medisch zijn, maar dit keer mochten we naar Fara, die doen alle 20 weken echos in de buurt… Fijne vrouw die alles van te voren goed uitlegde, maakte niet uit of we het al meerdere keren gedaan hadden.
Met mijn overgewicht is het altijd afwachten of ze alles kunnen zien maar jeetje wat een duidelijke echo… ze kon alles prima zien en was al met 30 minuutjes klaar. Onze baby is zover zij kan zien natuurlijk, helemaal goed gekeurd. Blijft prachtig die hersentjes, hartje, en alles wat ze laat zien.

De baby werd gemeten op zon ongeveer 15 cm (en dan nog 9 cm voor de benen) dus al 24 cm in totaal.
Oh en het is nogsteeds een dame! haha.

Aan het einde van de afspraak kregen we een USB stick mee met een hele hoop fotos en zelfs een filmpje!

Babykamer

We zijn ook al met de babykamer begonnen, de muren zijn zachtroze, en de meubels staan in elkaar. Mies heeft een paar dagen vrij genomen om te klussen en als de badkamer vandaag af is kan hij morgen de koof en verwarmingsombouw bouwen op de babykamer… Ook moet het kamertje zelf nog geschuurd worden en geschilderd, want er zitten wat beschadigingen op, maar hey, als je een koopje wil moet je soms wat extra werk verrichten!
Als alles klaar is komt er natuurlijk een foto van!

20 weken buikfoto!
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Een Hema "Shoplog"
Dunstan Babytaal... Nehh
Zwangerschaps update 1
Share

1 Comment on Zwangerschapsupdate 19/20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge