Voor vele is het geen nieuws, ik was een tienermoeder. Of ben ik nogsteeds een tienermoeder?  Geen idee. Het feit is dat ik 16 was toen ik zwanger raakte en mijn prachtige dochter kreeg.
Een dochter die ondertussen alweer 12 is en opgegroeid is naar een hele grote dame.
Wij zijn gelukkig, ze gaat naar school, ze doet der uiterste best, ze gaat naar een zorgboerderij,en rijdt paard, waar ze ook erg goed in is.
De eerste 7 jaar hebben we bij mijn ouders gewoond, en de afgelopen jaren wonen we samen, nu niet meer met zn 2en maar zelfs met zn 3en.
We hebben een super leuk huis, tuin, huisdieren, en mogen niet klagen over ons leven.

Nu zit ik net zoals iedereen tegenwoordig, met regelmaat op Facebook en daar volg ik een groep voor moeders, en zwangere dames die daar hun vragen kunnen stellen en stellingen kunnen opperen.
Normaal vind ik het vooral leuk, meestal lees ik alleen, soms reageer ik, maar nu begin ik me eerder te irriteren aan bepaalde discussies en de opmerkingen die er neer gegooit worden.

“Jonge moeders zijn net zo goed als oudere moeders” , dat is een opmerking die vaak voorbij komt.
Ja, daar hebben ze gelijk in, leeftijd maakt niet uit om een goede moeder te zijn, of je nu 18 bent of 36, een vrouw die voor de eerste keer moeder wordt weet weinig en moet overal zelf nog achterkomen.
“Ook tienermoeders kunnen het gewoon” serieus, wat kunnen ze? voor een kind zorgen, natuurlijk kan dat. Maar kan je het ook alleen? Want als jij nog geen 18 bent krijg je geen uitkering, en stel dat je wel werkt dan is dat niet genoeg om huur te betalen, en de rest van je vaste lasten. Dus iemand nodig hebben heb je wel, een oudere vriend die werkt misschien, of je ouders die bijspringen.
De ergste vind ik dan deze :”Ik mis niks uit mijn jeugd” ..

Ja. Dat mis je wel. Ik hou van mijn kind, ik zou alles doen voor haar,en ik heb geen enkele minuut spijt gehad van der. Sterker nog, als ik alles over mocht doen, dan zou ik precies hetzelfde doen als dat ik 13 jaar geleden deed, op 1 ding na misschien, ik zou mijn school af maken in plaats van denken “dat komt nog wel”.
Maar meiden denk eens aan alle andere dingen die je mist, en misschien met liefde op zou geven zoals ik zelf ook deed. School af maken is niet makkelijk, ben je al op je eerste vakantie met vrienden geweest? Mag je al gaan stappen zonder dat je op 12 uur of half 1 thuis moet zijn van je ouders? Ben je al aan het sparen voor een scooter, of misschien je rijbewijs? Tja die 1000 euro die nu op de bank staat voor je rijbewijs daar mag je straks een wiegje van kopen.

Ik weet niet precies wat ik met deze post wil bereiken, ik hoop dat er meiden zijn, en misschien maar 1, die snapt dat het niet stoer is om op je 16e zwanger te raken, en niet makkelijk.
Geloof iemand die ervaring heeft, er is geen rose wolk om op te zweven.

Als allerlaatste wil ik erbij zeggen, dat ik vreselijk veel respect heb voor iedere vrouw, of “tiener” die ervoor kiest om haar kindje groot te brengen. Al is het een moeilijke beslissing.
Zoals mijn oma tegen mij zei 13 jaar geleden : ” t komt wel groot, derne”

Misschien is de Tienermoeder website iets voor jou. Of misschien Stichting Mooi.
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Facebook Pagina!?
Zon, Strand en Babys.
Mijn welkomsbericht ontleden..
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge