Er zijn natuurlijk al 100den lijstjes met wat je echt niet tegen een zwangere vrouw moet zeggen, irritaties enzovoorts, die voorbij komen in blogland. Toch heb ik de afgelopen maanden een notitie gemaakt van de enkele dingen en opmerkingen die mij irriteerde.

– Al vanaf dag 1 werd er door meerdere mensen vanalles op mijn zogenaamde hormonen gegooid… Alles wat ik deed of zei was opeens een hormonenkwestie. Nee ik  ben niet hormonaal, ik ben altijd al een kutwijf.

– Dan het feit dat wildvreemde mijn buik aanraakte alsof ik één of andere openbare attractie was, vervelend maar niet vreselijk, dat er dan gezegd wordt dat ik het maar goed moet vinden omdat het schijnbaar een positief iets is, dat stoorde me iets meer.

– Supertrots op mijn grote buik met 28 weken zwangerschap.. en dan in die week 2 keer gevraagd worden “Oh, ben je zwanger”… Dit kwetste me echt heel erg (en ja dat werd misschien erger door de hormonen haha)
Ik weet dat ik overgewicht heb, maar dat was echt wel duidelijk een babybuik.

– Maandenlang klachten hebben, en vooral een hoop pijn, en toch mijn uiterste best doen om te helpen in huis, met klussen etc… en dan de opmerking “je bent maar zwanger” horen.

– De volgende 3 opmerkingen zijn de meest favoriete cliché’s ever.
Weet je zeker dat het er maar 1 is?” , Nee, de 13 verschillende echo’s hebben er wel 3 laten zien maar dat houden we als verrassing.
De laatste loodjes wegen het zwaarst” , Jep, bedankt voor je wijze woorden.
Je doet het voor een goed doel“, Ook dat weet ik, daar hebben we ruim 2 jaar op gewacht, maar dat veranderd niets aan het feit dat je soms even wil klagen over die pijntjes in je zwangerschap.

20160304_124949
Heb jij ook zo’n typische opmerking waar je je aan irriteerde die gezegd werd toen je zwanger was?
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Buikverslaafd.
Verloskundige update 24wk
Normen en waarden, en het gebrek aan..
Share

4 Comments on Irritaties tijdens de zwangerschap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge