Wekenlang viel ze me lastig. Onze Fien lag altijd op me. Maar niet zo vervelend als dat ons Starski sinds een week of wat doet. Als ik haar naast me neerlegde snapte ze het punt. Starski dus niet.
Zodra ik zit zit ie op me, vaak met moeite krijg ik hem naast me neergelegd, en als ik even op moet staan om iets te doen loopt ie achter me aan alsof het een hond is.
Als ik even lekker ga liggen op de bank ligt ie bovenop me, en zelfs als ik m naast me neerzet omdat ik op wil staan, wat natuurlijk niet zo snel gaat, zit ie alweer bovenop me voor ik in de starthouding zit.
katten

Ik ben dan wel stapelgek op onze beesten maar jeetje, vooral in combinatie met de hormonen kan dit best heel snel vervelend worden zeg maar!

Huisdieren en zwangerschap .. 

Dat het bekend is dat honden en katten anders (kunnen) reageren als je zwanger bent, dat wist ik wel.. je hoort heel vaak dat zowel katten als honden graag op je buik liggen, of dat honden opeens totaal anders reageren op jou, ze horen voelen en ruiken verandering.
Ook schijnen ze het aan te voelen als de bevalling op het punt staat te beginnen, zo hoor en lees je vaak dat honden bijvoorbeeld gaan piepen voordat jij al weet wat er aan de hand is.

Ik vroeg om ervaringen van andere mama’s op 1 van de mama groepen op Facebook waar ik regelmatig op mee lees en reageer, kreeg onwijs veel reacties en heb er een paar tussenuit gepikt!

Claudea Wij hebben een pitbull genaamd Bandit. Toen ik zwanger was lag hij altijd bij mij. Als ik me shirt omhoog deed en ik zei baby kusje gaf die een slik over mn navel. En dat elke keer als ik het zei. Nu de kleine er is (morgen 4 weken ) is hij nog best wel onwennig. Maar zo gauw de deurbel gaat en de kleine man is beneden dan blaft hij maar als de kleine man boven is en de deurbel gaat dan blaft hij niet. Toch een stukje waakzaamheid”

 

Hond en Kindje van Claudea
Hond en Kindje van Claudea


Charina Zowel mn chihuahua als mn 2 poezen waren altijd bij me te vinden. Op 1 dag lag een poes op mn buik en schopte mn zoontje zo hard dat ze mega schrok en blies. Ze moet nu niks van mn zoontje weten”

ManonJaa ik was 2 dagen over tijd en de hond bij me moeder was zoo onrustig. Veel piepen om niks we snapte er niks van. Dag later braken me vliezen en 32,5 uur later is me dochtertje geboren ♡ daarna als ze huilde ging hij altijd als eerst naar de wieg en daarna naar mij hihi zo lief”

AshleyHeb een Chiwawa en een tekkel, mijn Chiwawa wilde altijd op mijn buik liggen. En de dag dat ik ging bevallen zat ik met voorweeën thuis en kwam mijn tekkel de hele tijd tegen mijn rug liggen om het warm te houden zodat ik de weeën minder voelde.”

Hondje van Ashley
Hondje van Ashley

 

ShirleyMijn kat die ging elke keer tegen me buik aan liggen met z’n oor ik weet nog niet hoe afloopt als hij er is en de hondjes doen rustig met me”

EstherDe hond likte een maand lang aan m’n buik vond het zo raar, heel de tijd boos geweest tot dat m’n man zei ben je zwanger ofzo en ja hoor bleek zwanger te zijn! Daarna heeft ze 8 maanden voor m’n buik gezeten”

MelissaWij hebben een enorm enthousiaste beagle die bijna 2 jaar is. Tijdens de zwangerschap was hij al een stukje rustiger. Tijdens het breken van mijn water en de weeën die ik thuis had, merkte hij al aan me dat hij niet mijn buurt moest komen en ging heel zielig op afstand liggen jammeren, het leek een beetje op een wolfshondje haha die ietwat piept. Dit doet hij normaal nooit.. Mijn moeder heeft hem meegenomen naar huis toen wij naar het ziekenhuis gingen en een paar uur later na de bevalling bij ons teruggebracht. Hij was super enthousiast, wou alleen maar snuiven en kwispelen rondom de maxicosi en box/wieg waar de baby lag. Af en toe is hij nog wat lomp bv. als er visite komt die rechtstreeks naar mijn zoontje gaat.. dan kan hij uit enthousiasme nogal eens niet kijken waar hij loopt en springt dus daar moeten we altijd even op letten. Nu is jesse inmiddels 6 maand en accepteren wij wat meer interactie tussen hem en mijn zoontje, hij mag bv. dichterbij komen maar niet aan zijn gezichtje of handjes likken, tenen e.d. snuiven etc. is geen probleem. We hebben een babyfoon met camera en soms zitten wij te werken op kantoor (naast de woonkamer) en ligt onze zoon in de co-sleeper boven naast ons bed. Onze hond slaapt ook bij ons op bed, en als wij dan aan het werk zijn, gaat hij aan het voeteneind liggen zo’n 2 meter van Jesse af. Als jesse dan soms huilt of jammert, dan staat hij even op en gaat een halve meter van Jesse af liggen. Hij komt niet in de co-sleeper. Dan blijft hij daar liggen totdat wij komen en verplaatst zich dan weer naar het voeteneinde. Net alsof hij iets van een troost wil zijn. De onstuimige beagle van eerst is ineens niet meer zo onstuimig meer. Overdag slaapt hij veel en ‘s avonds zodra Jesse slaapt vraagt hij soms wat speeltijd. Daarna kruipt hij weer lekker aan het voeteneinde, alsof hij zijn ”nestje” moet beschermen “

 

Hond en Kindje van Melissa
Hond en Kindje van Melissa

Heb jij een hond of kat, en reageerde hij/zij ook anders op jou tijdens de zwangerschap, en rond de bevalling?Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Pretecho
Buikverslaafd.
Mijn verjaardag, wist je dat?
Share

8 Comments on Huisdieren en zwangerschap, Bevalling en Babys

  • Dat waakse zie ik heel veel terug komen. Mooi is dat he. Ik weet nog wel dat mijn vader naar Bosnie ging 6 maanden voor zijn werk… we hadden toen een hond en dat was echt mijn vaders hondje. Lieve kruising Lab. Iedereen kon altijd binnenkomen en was echt een allemansvriendin. Tot papa weg was, toen was ze hartstikke waaks als mn moeder der uitliet, als mensen zomaar binnenkwamen stond ze grommend voor ze, en snachts sliep ze bij mn moeder voor t bed.

   Huisdieren zijn echt prachtige wezens, zo gevoelig!

 1. Ik vind dat altijd zo bijzonder!
  Hier waren we bij een honden kennel voor een eventueel hondje aan het kijken (kwam ook uit het niets uit mijn mond dat ik voor een hond wilde kijken).
  Ik wist toen nog niet dat ik zwanger was, maar twee honden waren niet bij me weg te slaan!
  Achteraf waren het al mijn hormonen dat ik iets zachts wilde kroelen denk ik haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge