Toen ik door mijn Facebook timeline aan het scrollen was kwam ik een prachtig plaatje tegen waar ik stiekem wel om moest lachen.
“Misophonia, a condition in which you are easily annoyed or angered by little things” .. “Hey!” dacht ik, ” dat ben ik

14725710_1426926153989342_7073584497280153767_n
Nou is Misofonie wel veel uitgebreider dan deze omschrijving natuurlijk, maar toen ik dit las dacht ik, dat is een prima inleiding om mijn irritaties te delen.
Ik heb dan ook een speciale Top 8 voor jullie met dingen waar ik een hekel aan heb.

Pizza snijden.
Pizza snijden laat ik eigenlijk altijd aan mijn man over, dat probeer ik in ieder geval. Soms doet ie het niet uit zichzelf en dan ga ik net zolang zuchten en kreunen tot hij het voor me doet. Daarom hou ik van pizza bestellen, die zijn vaak al voorgesneden.
Dit is trouwens niet uit luiheid ofzo hoor, maar puur omdat ik met mijn reumatische klachten niet voldoende kracht in mijn handen heb om dat verdomde mes erdoor heen te krijgen.

Mensen die te laat komen.
Als je zegt dat je hier om 1 uur bent, waarom ben je er dan niet om 1 uur? Ik ben trouwens zo’n mens die altijd te laat komt, daarom zou ik dus afspreken tussen 1 en 2. Maar als je een vaste tijd zegt, hou je er aan, anders moet je een tussen x en x tijd noemen zodat mensen niet op je zitten te wachten. Met een baby is het trouwens een prima smoes als je te laat komt.

Butterfly Filter.
Ja serieus, je bent een volwassen vrouw, en dan is je profiel foto een duckface gecombineerd met een Butterflycrown filter. Dat je zo’n filter voor de grap doet, hey veel plezier… maar is het echt nodig om allemaal onze profielfoto’s te wijzigen, alsof er een butterflycrown-sekte ontstaan is. Ik schud hier langzaam met mijn hoofd en irriteer me zachtjes, meestal in mijn eentje, verder.

Films en series op herhaling.
Ik snap dat je als zender ook maar opvulling zoekt, en dat films erg duur zijn, maar moet dat dan echt betekenen dat je 3 x per jaar dezelfde film uit moet zenden? Of wat dacht je van dezelfde serie continu op herhaling gooien.
Laten we bijvoorbeeld The Big Bang Theory nog een keer gaan kijken vanaf Aflevering 1. Leuk.

Series die zomaar gecancelled worden.
Ja zomaar. Uit het niets wordt er geen seizoen 2 3 4 gemaakt… terwijl ik dat een leuke show vond. Of je raffelt hem even lekker af na 10 seizoenen… Ik vind dit zo respectloos, naar mij vooral.

Mijn kookplaat is te klein.
De grote pitten zitten links, en ik kan dus niet 2 fatsoenlijke pannen kwijt op de linkerpitten, omdat hij niet “diep” genoeg is.
We hebben een nieuwe keuken en die is ge-wel-dig, maar dit is toch een dingetje waar ik me echt mateloos aan irriteer tijdens het koken. En dat is toch wel vaak 1 keer per dag dus.
Ik kreeg al de optie geopperd om de pannen schuin van elkaar te zetten, maar dat is geen optie. Want ik ben een snelle koker, geen geduldige koker.

Autocorrect.
Ik wil een autocorrect voor op mijn laptop net als op mijn telefoon. Als ik een woord fout type op mijn laptop zit ik regelmatig even te wachten tot het goede woord geopperd word. Toch best vervelend.

Oneven getallen.
Ik heb dus echt een vreselijke hekel aan oneven getallen, ik ben een beetje OCD ofzo als het daar op aan komt. De radio, geluid op tv, alles moet op een even getal. Ik vind 5 / 10 / 15 / etc trouwens wel prima…
Ik snap alleen niet waarom het geluid altijd perfect lijkt te zijn op een oneven getal, 13 is goed, 14 net te hard, 12 net te zacht. Soms probeer ik het wel maar word er heel onrustig van.
De enige reden waarom ik deze irritantie er trouwens bij verzonnen heb is omdat ik een top 7 had… en tja.

Wat is jouw grootste irritatie?
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Huisdieren en zwangerschap, Bevalling en Babys
Fijne Kerstdagen!
Van nachtje logeren naar snel inleiden!
Share

12 Comments on Mijn grootste irritaties…

  1. Hmm grootste geen idee. Maar ik kan gek worden van treuzelaars. (is dit een correct Nederlands woord of een Vlaams?) EN soms ook van mijn autocorrect, al kan ik vaak ook niet zonder hem.

    • Haahahah. Gewoon wat ruimer nemen.. kan je ook bijna niet te laat komen.
      Ik spreek tussen 1 en 2 af.. ik ga voor 1 maar meestal is het dan bijna 2 haah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge