Natuurlijk ben ik hartstikke trots op mezelf met wat ik tot nu toe bereikt heb, tot nu toe 15 kilo kwijt en dat is natuurlijk heel fijn, maar soms is het ook wel eens lekker om te klagen hoor.
En dat doe ik dan ook wel eens, vooral de afgelopen weken. Maar dan krijg je opmerkingen, waar iedereen natuurlijk gelijk in heeft, zoals “Je doet het voor een goed doel”. Maar dat neemt niet weg dat het soms vreselijk irritant is.

Afgelopen vrijdag deed ik een broek aan die ik nog nooit gepast heb, het is wel een broek maat 52 (die ik altijd al had) maar dit is een “echte” spijkerbroek met weinig stretch dus,en dat paste ik nooit. een paar maanden terug heb ik hem eens gepast en toen kreeg ik hem amper over mijn benen heen, en dicht krijgen lukte al helemaal niet!! en nu trok ik hem zonder problemen aan, knoop dicht, gulp dicht, en zit perfect. Geloof me het is lang geleden dat een broek heerlijk zat, niet perfect aan mn benen en te wijd aan mijn buik. Niet te wijd aan mijn benen en goed aan mijn buik. Niet zon echte dikke wijven broek waar je de knoop bijna onder je tieten heb zitten. Nee, gewoon aandoen, en weglopen zonder problemen.

20150302_110238

Elke dag sta ik op de weegschaal en (meestal) ben ik tevreden, wekelijks val ik af (op afgelopen week na, toen 1.5 kilo meer, maar dat is alweer bijna weg) Ik ben over de helft tot mijn eerste eindpunt. Nog maar 13.5 kilo te gaan, en mijn BMI is 37.2

Ja, ik zit lekkerder in mijn vel, figuurlijk dan. Ik loop vol vertrouwen hoofd omhoog rond, waar ik normaal mezelf betrap dat ik zenuwachtig word als ik langs een groep mensen op moet lopen. Mijn hoofd gebogen beetje naar de grond kijkend alsof ik minder waard ben dan een ander omdat ik nou eenmaal dik ben.

Lekkerder in mijn vel is trouwens best overdreven, “vreselijk in het vel” is een betere benaming. Mijn dikke armen zijn nogsteeds dikke armen maar nu vooral dikke hangende vellen armen. Mijn buik hing natuurlijk al maar als we nog even doorgaan word het echt tijd om correctie onderbroeken te gaan kopen, om het losse vel te gaan verstoppen. Zelfs mijn dikke kont, nog even en het word echt zon hangkont waar je U tegen zegt.

Geloof me, je wil geen foto van andere lichaamsdelen!

En dan het allerergste, borsten! (Welke borsten?) Ja, die borsten die ooit best strak stonden, toen gewoon alleen heel groot waren, en die nu steeds lager gaan hangen en kleiner worden. BHs worden te groot, en het duurt niet lang tot ik officieel kan zeggen dat ik saggy theezakken heb hangen, zakken, niet zakjes. Ben bang dat als ik straks op de 90 kilo kom dat ik ze eruit kan gooien zodat we met een hele groep kunnen gaan springtouwen, en als we daar dan mee klaar zijn vlieg ik weg met die vleugels onder mijn armen.

Ik denk dat we na de bruiloft maar eens heel hard moeten doorsparen… voor een (een hele grote) buikwandcorrectie, een armlift en niet te vergeten een dubbele lift en opvulling van mn tetters.

Als iemand wil doneren, dan geef ik met liefde mijn rekeningnummer.
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Mijn hel, wat jij 'lekker slapen' noemt...
Na de Bevalling : De eerste week
9/11 - Die ene dag....
Share

2 Comments on De voor- en nadelen van afvallen

  1. Ik ken iemand die heel veel gewicht heeft verloren en toen ook heel onzeker was over het overschot aan huid. Toch voelde ze zich veel beter als voorheen, ze voelde zich ook fitter en gezonder. Dus blijven gaan, zou ik zo zeggen!
    Ik heb bij haar ook gezien hoeveel moeite het kostte. Ik kan alleen maar m’n hoedje afdoen, respect!

    Liefs, Lena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge