Op de blog van Michelle kwam ik de bijna-mama tag tegen, leek me wel leuk om deze zelf ook in te vullen. Mijn eerste ‘tag’ !

1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Ik was natuurlijk al mama van Lotte, maar de wens naar nog een baby was er bij mij al jaren. Michel en ik wisten  al heel snel in onze relatie dat wij de rest van ons leven bij elkaar zouden blijven, en wilden ook al heel snel een baby samen.

2. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Ja, ik had verwacht dat deze zwangerschap top zou zijn, vooral omdat deze een stuk bewuster zou zijn dan 13 jaar geleden. Ik had verwacht en gehoopt dat ik die leuke vrolijke energierijke zwangere huismus zou zijn. Niet die ouwe mus die liefst op de bank hangt omdat alles zeer doet en ze altijd moe is.

3. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Ik ben naar Lotte gelopen, de test onder der neus gelegd en gevraagd of dit 1 of 2 strepen waren, zij zei “ja volgens mij wel 2” en terwijl ze dat zei werd de streep alleen maar donkerder. Ik stond volgens mij huilend in de keuken met mn handen te zwaaien en klapperen. Hier hadden we zo lang op gewacht!
Toen Mies thuis kwam zei Lotte “Hey Mies, weet je wat ik krijg? Een broertje of zusje!” en gaf hem de test in zn handen. Hij kon het ook echt niet geloven en heeft me wel 5 x gevraagd of het een grapje was!

4. Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Ik had voorkeur voor een meisje, maar al heel snel had ik een jongens gevoel. Ik wist gewoon zeker dat het een jongen zou zijn, en dat kwam met 15 weken ook uit toen we de pretecho hadden.

5. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Ja ik had wel een idee wat ik wel en niet wou. Ik vond het heel belangrijk dat ik zelf alles uit zou zoeken, het is natuurlijk hartstikke lief als je vanalles van andere krijgt, maar bij Lotte heb ik zoveel gekregen…. dit keer wou ik echt Mijn smaak en stijl. qua grote dingen is de kamer precies wat ik wil, en de kinderwagen ook. De rest komt nog wel…

6. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Heerlijk, ik hou van mn buik, ik geniet ervan als ik zie hoe groot ie nu al is. Toch ook wel super trots op hoor. Maar ook is die buik soms heel vervelend. Ik heb al moeite met sokken en schoenen aantrekken, sowieso bukken is vreselijk, positiebroeken knellen soms al,en zelfs opstaan van de bank is lastig.

7. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Heel veel, als er dingen gebeuren in je directe omgeving, dingen die je eigenlijk niet meer verwacht, en dan toch hoort dat het vaker gebeurt dan dat je eigenlijk denkt… dan ben je al sneller zenuwachtig of onzeker bij alle kleine dingetjes die je voelt of niet voelt.

8. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Nee ik laat alles over me heen komen, kan wel een heel plan bedenken hoe ik het wel of niet wil maar dat zal toch niet gaan zoals wij dat willen. Dus ik ga er zo relaxed mogelijk in, en we zien het wel!

9. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Heerlijk knuffelen met onze babyjongen, kan niet wachten, dit word zo genieten!

10. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Tegen, maar dat maakt niet uit. Ik geniet wel van de momenten dat ik me goed voel, en we doen het voor een heel goed doel. Ik doe het zo nog een paar keer hoor!
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

4 weken jong!
The Boyfriend Tag!
15 weken oud!
Share

2 Comments on De ‘Bijna Mama Tag’

  1. Leuke tag! Vooral het derde trimester was fysiek echt heel zwaar vond ik. Alles deed pijn en ik deed het liefst geen stap de deur uit. Toch is zwanger zijn echt genieten. Inderdaad, super trots op de groeiende buik en vol verwachting wachten op de komst van je kleintje.
    Angela recently posted…Let me introduce to you: Hey BBMy Profile

    • Dankjewel! Derde vond ik bij de vorige ook zwaarder dan de rest, ik hoop eigenlijk de aankomende weken wat meer energie te krijgen, en dan vooral als we met de kinderkamer kunnen beginnen. Wat extra positieve vibes naarmezelf zeg maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge