Ik kwam een plaatje tegen op Facebook over hoe je je gordel moet dragen in de auto als zwangere vrouw zijnde. Dat was dan ook net iets waar ik al weken mee zit, ga ik voor veiligheid, of comfortabel zitten?

Al zolang ik kan herrinneren doe ik het, zodra ik de auto in stap doe ik mijn gordel om. Niet alleen omdat het moet maar ook omdat ik me graag veilig voel.
Maar al weken zit ik ermee.. mijn buik zit in de weg en als ik in de auto stap doe ik dus mijn gordel niet meer om.


Nou is het algemeen bekend dat een gordel staat voor veiligheid maar die band strak rond (onder) mijn buik zit echt niet lekker, het knelt en naast dat het gewoon veilig hoort te zijn, vind ik het een vreselijk onveilig gevoel, stel nou er gebeurt wat, dan heb ik die riem in mijn buik zitten en wat gebeurt er dan met #BabyHols..?
Vooral omdat ik wel eens van iemand gehoord heeft die een gescheurde vliezen had boven in haar baarmoeder na een ongeluk mét gordel, en het dus niet meteen opgemerkt werd.

Maar wat nou als er iets gebeurt als ik geen gordel om heb, dan heb ik misschien geen gordel in mijn buik zitten, maar mijn hoofd tegen, of door het voorraam… Dat zou ook wel heel pijnlijk zijn….

Vind het een heel dubbel gevoel, ik voel me onveilig zowel met als zonder gordel op het moment, en mijn buik word er nog niet kleiner op de aankomende 10 weken.

Ben wel benieuwd, want volgens mij is dit toch een veel voorkomend “probleem”, heb jij je gordel altijd om of omgehad terwijl je (hoog)zwanger was?
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

De Facebook tag, maar dan hier? [3 dingen........]
Zwangerschapsupdate : week 33
37 weken...
Share

5 Comments on Autogordel bij zwangerschap…

  1. Ik denk dat het beste is om me gordel toch gewoon om te doen, hoe vaak heb je hier voor al een ongeluk gehad, niet wekelijks denk ik 😉 maar mocht er iets gebeuren zit jij en je baby op deze manier het veiligst!

    • Dat is wel iets heel handigs idd! Als ik dit eerder had geweten had ik misschien zon ding gekocht eerder in de zwangerschap.

      Mijn moeder gaf de tip om gewoon alleen de bovengordel om te doen en dat heb ik nu een paar keer gedaan en voel me meteen een stuk veiliger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge