Tegenwoordig is het niet meer weg te denken, Marktplaats, Facebook, al die hoekjes en groepjes waar je je spullen koopt en/of verkoopt.

Ik maak hier dan ook volop gebruik van. We hebben het niet breed en als ik iets zo goed en goedkoop mogelijk kan kopen dan doe ik dat ook. Ik vind het dan ook heerlijk om uren, dagen of weken op marktplaats te struinen tot ik precies heb wat ik wil hebben. Kleine of grote dingen het maakt me niet uit, als het maar een koopje is.

Facebook.com
Facebook.com

Op Facebook zit ik ook op 100den groepen en hoekjes, zet al mijn spullen te koop en koop een hoop terug. Kleding voor Lotte is 1 van mijn favoriete dingen haha. Zij heeft echt zo vreselijk veel kleren dat het eigenlijk niet meer grappig is. Mocht ik beslissen een maand niet te wassen heb ik na een week niks meer te dragen, en zij heeft nogsteeds een unieke outfit aan te doen haha.

Op marktplaats kijk ik graag naar banken, volgens mij zijn we 2 jaar geleden 4 x van bank verwisselend en toen zei Mies dat ik een bankverbod had voor de rest van het jaar… ook komen dingen zoals de kinderkamer, en andere meubels allemaal van MP.

www.marktplaats.nl
www.marktplaats.nl

Helaas merk ik tegenwoordig dat mensen steeds asocialer worden, vroegah kwam het maar een enkele keer voor dat mensen zich niet aan de afspraken hielden, nu moet je eigenlijk maar rekening houden met de helft van de tijd.
Vaak hoor je nooit meer iets van ze, en komen ze gewoon niet opdagen ookal heb je een duidelijke afspraak..
Vooral op Facebook vind ik dat extreem. Raar eigenlijk want daar sta je toch met naam en toenaam.

Afgelopen week had ik een afspraak gemaakt met een meneer, hij kwam netjes op tijd, bekeek het Aquarium wat ik te koop had staan, was erg enthausiast en ging akkoord. De dag erna om 1 uur zou hij de bak komen halen.. wilde me een aanbetaling doen, maar ik zei, met mijn domme kop, “Nee joh, komt morgen wel”.
Hij vroeg of ik het meeste water er al uit zou willen halen zodat hij de rest makkelijk mee kon nemen, dus afgesproken dat ik dat zou doen.

Donderdag ochtend maak ik de bak leeg (Lees : bijna 200 liter) en krijg ik 10 minuten voor 1 een bericht dat ie m toch niet op kwam halen. Nou is het nog een uitzondering dat je bericht word tegenwoordig,  vaak komen ze gewoon niet opdagen, maar daar sta je dan, met een lege bak en vissen die toch echt water nodig hebben. Was even een flink baalmoment dus.

Ik probeer zelf altijd zo eerlijk mogelijk te zijn, durf gewoon in de spiegel te kijken, ik zeg eerlijk in de advertentie al als er een beschadiging is of zoiets dergelijks, en dat verwacht ik ook van een ander. Helaas trap ik er nog wel eens in 😉

Ondanks al de negatieve ervaringen blijf ik het super vinden om koopjes te zoeken via FB of MP… en zal ik daar nog wel even mee doorgaan haha.

Nu ben ik benieuwd…
Koop jij veel via Facebook of Marktplaats? En hoe zijn jouw ervaringen met ophalen/afspraken?
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

De Kerstdagen van 2015
Wat ik mis nu ik zwanger ben : Top 4
9/11 - Die ene dag....
Share

8 Comments on Normen en waarden, en het gebrek aan..

    • Dat meen je niet? Ik heb dat gelukkig nog nooit echt gehad. Maar zie het wel veel op Facebook of blogs voorbij komen als er iets geloot word ofzo. Zo’n zielig verhaal waarom ze iets moeten krijgen of winnen… want de dochter van de broer van de ….. heeft een zere teen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge