Vandaag ben ik 27 weken zwanger. Op de kop af.
Weer een weekje dichterbij tot we onze babyboy mogen verwelkomen.
Omdat ik overgewicht heb zouden we sowieso extra groeiecho’s krijgen, maar na het laatste gesprek bij de verloskundige hebben we besloten dat we al beginnen met 27 weken in plaats van 29.

Vanmorgenvroeg om 8 uur hadden we onze afspraak al bij de verloskundige.  Lotte had het eerste uur uitval en ging dan ook spontaan mee. Normaal wil ze nooit mee, maar echo’s vind ze wel leuk om te zien.

Eerst maar even bloeddruk meten, die met 100 over 70 toch wel laag is voor wat ik gewend ben maar dat was prima en meteen daarna mocht ik op de tafel gaan liggen.

*spletj* gel op mijn buik… “Weten jullie al wat het is” vroeg ze terwijl ze de gel uitsmeerde over mijn buik… “Een jongen!” zei ik…
En het eerste beeld wat tevoorschijnkwam toen ze het echo apparaat stilzette was nouja… het bewijs dat het echt een jongentje is.

20160114_111610

Ze nam de tijd om rustig aan zijn hoofdje, benen en buikje te meten… natuurlijk naar alle andere belangrijke dingen ook.
Terwijl we naar hem keken schopte hij graag tegen het apparaat op mijn buik aan, was hij heerlijk met zijn handjes en voetjes aan het spelen, vingertjes in zijn mondje aan het stoppen, prachtig om naar te kijken.

Beentje
Beentje

Toch zijn er een paar dingen die ik niet helemaal snap… In het ziekenhuis maakte ze zich serieus zorgen over dat #BabyHols een week voor liep. Nu loopt ie qua hoofd en buik 2 weken voor, benen 1 week…  maar de verloskundige vind het allemaal wel meevallen, het komt vaak voor, en mijn suiker was goed, plus mijn familie heeft allemaal grote babys haha.

We zien wel hoe hij zich ontwikkeld, over 2 weken, krijgen we de volgende groeiecho met 29 weken.Hij is nu in ieder geval wel gedraait zoals ik al dacht, ligt niet meer in een stuit, dat is dan weer een groot voordeel.

20160114_111603
Handje

Verder nog even over borstvoeding gehad. Ik wil dat toch proberen te geven maar wist niet zeker of het mogelijk was met mijn medicatie. Maar volgens de VK mag het gewoon en is er geen enkel probleem. Dus dat is goed nieuws.

Nog even een foto die Michel afgelopen zaterdag gemaakt heeft, 26+2 !

IMG-20160110-WA0007

 
Volg je mij al op social media? dat kan namelijk op
Facebook // Instagram & Twitter óf BloglovinFacebook Comments

Related posts:

Het nieuwe jaar...
Blue monday, but really.
Mijn grootste irritaties...
Share

4 Comments on 27 weken zwanger! + Eerste groeiecho

  1. Wat is je buikje móói! Fijn dat je toch mag proberen borstvoeding te geven! Het lijkt me heel vervelend als dat niet kan terwijl je het wel graag wilt. Ik ga ook een poging doen.

    • Met Lotte wou ik absoluut niet maar wil het dit keer wel graag proberen. Lijkt me eng aan 1 kant maar ook super bijzonder…
      ben benieuwd hoe het jou bevalt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge